Episodi 13: Cop de Calor

Dibuix de la immersió d'un afectat per cop de calor en una banyera d'aigua gelada

Comencem la segona temporada!! i com a primera novetat hem creat un grup de telegram per a compartir el coneixement. N’hi haurà alguna més

I per a aquest primer episodi de la segona temporada de l’empod.cat parlem d’un tema força adequat per les temperatures que tenim a sobre.

Que és un cop de calor? com diagnosticar-lo? com tractar-lo? Estigues a punt per als estralls d’un sol que no perdona. Si en vols saber més pots revisar l’entrada a urgem.cat.

UrgemMot

I si no has suat prou amb el tema d’avui, repassem una pila de sinònims de calor en la nostra llengua

També comencem amb una sèrie de termes anatòmics que podem dir millor:

Recomanacions

Us agrada el rap? enteneu l’anglès? Llavors aquest lloc web és per a vosaltres:

The EMC[EN], formació en medicina d’urgències a ritme de hip-hop amb @THEEMCMD

I també us recomanem PreClic[ES], un projecte per a basar la nostra pràctica clínica en l’evidència científica. Fan servir principalment un sistema de preguntes/respostes però també podeu seguir les seves lectures crítiques d’articles científics que emeten al seu canal de youtube. Els podeu trobar també a twitter, telegram i ves a saber on més.

Si us ha agradat aquest episodi o l’heu trobat interessant deixeu-nos els vostres “m’agrada” a qualsevol de les plataformes on el publiquem. Aprofiteu per a subscriure-us-hi i difondre aquest nou projecte en llengua catalana.

Si teniu coses a explicar o discutir, afegiu-vos. Ens agradaria escoltar altres veus i accents.

Crèdits

Tall d’àudio inicial i final: Toc de Castells

Programari: android, auphonic, debian, zencastr, audacity i ardour

Imatge destacada: Figura 5 de l’article: Prehospital management of exertional heat stroke at sports competitions: International Olympic Committee Adverse Weather Impact Expert Working Group for the Olympic Games Tokyo 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: