Catèter venós perifèric innecessari

Catèter venós inserit a la sofraja d'un braç de pell blanca. El catèter, amb ales de color rosa, està cobert per l'apòsit transparent, en surt un tub de plàstic transparent que fa mig bucle retornant sobre el punt d'inserció. A uns centímetres de les ales hi veiem un clamp de color blanc que té la funció de pressionar el tub per a tancar el pas de líquid. Al final d'aquest tub hi ha una estructura de plàstic rosa que separa el tub en dos ports d'accés luer amb vàlvula antireflux. El tub esmentat es subjecta amb un parell de tires d'esparadrap prim, una prop del punt d'inserció i l'altra subjectant els ports d'infusió.
Catèter venós inserit a la sofraja d'un braç de pell blanca. El catèter, amb ales de color rosa, està cobert per l'apòsit transparent, en surt un tub de plàstic transparent que fa mig bucle retornant sobre el punt d'inserció. A uns centímetres de les ales hi veiem un clamp de color blanc que té la funció de pressionar el tub per a tancar el pas de líquid. Al final d'aquest tub hi ha una estructura de plàstic rosa que separa el tub en dos ports d'accés luer amb vàlvula antireflux. El tub esmentat es subjecta amb un parell de tires d'esparadrap prim, una prop del punt d'inserció i l'altra subjectant  els ports d'infusió.

La secció Menys és Més pretén que fem un ús raonable de totes les capacitats terapèutiques o diagnòstiques, no fent-les servir quan no són útils o fins i tot contraproduents.

En aquest Menys és Més ens fem ressò d’una altra recomanació de l’Essencial de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Ens recomanen de retirar el més aviat possible els catèters venosos perifèrics innecessaris o que no s’hagin fet servir en les últimes 24-48 hores.

Transcripció de l’àudio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *