Episodi 9: Incidents de múltiples víctimes

En aquest episodi tractarem com a tema principal, l’IMV, l’incident de múltiples víctimes, i ho farem amb una convidada: l’Aurora Fontova.

Accident de tren d’Harrow (UK, 8/oct/1952), Abbie Sweetwine, entre d’altres, hi va tenir una actuació destacada.

Parlem de mètodes de triatge, com l’START o el META, actualitzat fa poc, de l’organització de l’incident i l’atenció, de les rodes d’evacuació i també del procediment IMV del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya.

Referències

Arcos González P, Castro Delgado R, Cuartas Álvarez T, Garijo Gonzalo G, Martínez Monzón C, Peláez Corres N, et al. Diez años del Modelo Extrahospitalario de Triaje Avanzado (META): versión 2020. Emergencias. 2021;33:387-91.

Consejo Español de Triage Prehospitalario y Hospitalario (CETPH)

UrgemMot

Per a aquest episodi parlem del bon ús en català del punt gatell, l’hemiplegia, l’atac isquèmic transitori (o també ictus cerebral transitori o isquèmia cerebral transitòria), l’infart lacunar. VSR per a referir-nos al virus sincític respiratori, estat epilèptic en comptes d’estatus epilèptic i finalment l’adequació de les actuacions sanitàries (o també adequació de l’esforç terapèutic).

Recomanacions

#januairway, una etiqueta de twitter per a seguir un fil diari durant el gener 2022 del compte de formació de la Societat de la Via Aèria Difícil en què compilen una pila d’informació útil per a la gestió de la via aèria.

El 15% de les visites a urgències són per infeccions. La mortalitat de la bacterièmia al cap de 30 dies és del 10-25%, per això us recomanem aquesta eina de predicció de la bacterièmia.

Si us ha agradat aquest episodi o l’heu trobat interessant deixeu-nos els vostres “m’agrada” a qualsevol de les plataformes on el publiquem. Aprofiteu per a subscriure-us-hi i difondre aquest nou projecte en llengua catalana.

Si teniu coses a explicar o discutir, afegiu-vos. Ens agradaria escoltar altres veus i accents.

Transcripció de l’àudio.

Crèdits

Tall d’àudio inicial: Impresentables de Zoo

Tall d’àudio final: Zer izan d’Huntza

Programari: android, auphonic, debian, zencastr, audacity i ardour

Una resposta a «Episodi 9: Incidents de múltiples víctimes»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *