Prescripció d’antibiòtics diferida

Caixa d'antibiòtic, amb uns comprimits al davant
Caixa d'antibiòtic, amb uns comprimits al davant

En aquest Menys és Més parlem d’una possible estratègia per enfrontar-nos al que, segons l’OMS, serà un problema de salut pública mundial en un futur no massa llunyà, com són les resistències bacterianes. Aquesta eina que ens pot ajudar a reduir l’impacte d’aquestes resistències bacterianes és la prescripció diferida d’antibiòtics en les infeccions respiratòries. Aquesta recomanació es basa en una revisió sistemàtica de la Cochrane, que podeu llegir a la pàgina web de la Cochrane iberoamericana.

En lloc de donar antibiòtics per aquests casos de sinusitis, otitis, faringitis, bronquitis…, podem fer una prescripció diferida, dir-li al pacient que no es prengui l’antibiòtic encara i que se’l prengui d’aquí dos o tres dies en cas que no millori. La revisió de la Cochrane ens diu que la satisfacció del pacient augmenta i reduïm el consum d’aquests antibiòtics comparat amb la prescripció immediata.

Transcripció de l’àudio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *