Episodi 34: 15 anys del Codi IAM

Logo celebració del quinzè aniversasri del Codi IAM de Catalunya. A la dreta una silueta d'un cor amb les quatre barres, a l'esquerra el títol "CODI IAM A CATALUNYA" i el subtítol "15 anys d'èxit comparti"
Logo celebració del quinzè aniversasri del Codi IAM de Catalunya. A la dreta una silueta d'un cor amb les quatre barres, a l'esquerra el títol "CODI IAM A CATALUNYA" i el subtítol "15 anys d'èxit comparti"

L’Albert va assistir a la jornada de celebració del quinzè aniversari del Codi IAM a Catalunya, organitzada pel grup de treball d’Hemodinàmica de la Societat Catalana de Cardiologia i ens explica allò que li va semblar més interessant.

Podeu veure els vídeos de la jornada a YouTube

Menys és més

Caixa d'antibiòtic, amb uns comprimits al davant

En aquest Menys és Més parlem de la prescripció diferida d’antibiòtics en les infeccions respiratòries. Aquesta és una altra estratègia per enfrontar-nos al problema de les resistències bacterianes. La recomanació es basa en una revisió sistemàtica de la Cochrane, que podeu llegir a la pàgina web de la Cochrane iberoamericana, amb seu a Barcelona.

En lloc de donar antibiòtics per aquests casos de sinusitis, otitis, faringitis, bronquitis…, podem fer una prescripció diferida, dir-li al pacient que només es prengui l’antibiòtic si al cap de dos o tres dies no millora. La revisió de la Cochrane ens diu que la satisfacció del pacient augmenta i reduïm el consum d’aquests antibiòtics comparat amb la prescripció immediata.

UrgemMot

En aquest episodi ens fixem en aquells mots en què habitualment ens equivoquem en l’accentuació

I tot i que encara no hem resolt el dubte de com dir en català posar un drenatge en decliu, ens ha sorgit un altre dubte: hi ha diferència entre angoixa i ansietat?

Recomanacions

Portada del llibre "Els tractaments, a prova"

Us recomanem un llibre clàssic de divulgació científica dirigit a clínics, periodistes o investigadors. Traduït al català per la col·laboració Cochrane.

Els tractaments, a prova. https://ca.testingtreatments.org/

En aquest llibre ens podem formar sobre aspectes importants per a fer una lectura crítica quan estem llegint estudis sobre l’eficàcia de les intervencions en medicina.

Logo del Registre Gironí del Cor

I lligant amb el tema d’aquest episodi us suggerim de fer un cop d’ull al lloc web del Registre Gironí del Cor, regicor.cat. En el lloc d’aquest grup de recerca hi podeu trobar, entre d’altres, les publicacions que s’han fet amb el registre del Codi IAM.

Crèdits

Transcripció de l’àudio.

Tall d’àudio inicial i final: Sardana Coti x Coti

Programari: android, auphonic, debian, podcastle, audacity i ardour

3 respostes a «Episodi 34: 15 anys del Codi IAM»

  1. @empod Les nostres recomanacions d'aquest episodi:

    Els tractaments, a prova, https://ca.testingtreatments.org/ un llibre clàssic de divulgació científica dirigit a clínics, periodistes o investigadors. Traduït al català per la col·laboració Cochrane. En aquest llibre ens podem formar sobre aspectes importants per a fer una lectura crítica quan estem llegint estudis sobre l’eficàcia de les intervencions en medicina.

    1/2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *