Urgència hipertensiva

La secció Menys és Més pretén que fem un ús raonable de totes les capacitats terapèutiques o diagnòstiques, no fent-les servir quan no són útils o fins i tot contraproduents.

Primer pla d'un braç d'una persona de pell clara. El braç està estirat i repenjat sobre una taula. La màniga, de color blau, està arremangada fins dalt de tot. El centre del braç, sobre el bíceps, està cobert per un braçal de pressió arterial de color gris. Per sota d'aquest braçal, sobre la sofraja del braç i lleugerament per sota la roba del braçal, es veu la campana d'un fonendoscopi. El tub de plàstic negre del fonendoscopi surt d'aquesta campana cap a la vora inferior de la imatge, on desapareix. A la dreta d'aquest tub, a la part inferior dreta de la imatge, hi veiem el bulb i el manòmetre de l'aparell de pressió. El disc del manòmetre està mil·limetrat i numerat tot al voltant. La busca d'aquest manòmetre indica 0 mm de pressió, assenyalant cap a la part inferior del disc.
Pia von Lützau, GFDL, via la Wikimedia Commons

Us volem parlar d’una altra recomanació de l’Essencial de l’Agència d’Avaluació i Qualitat Sanitàries. En aquest cas ens recomana no tractar la urgència hipertensiva quan no hi ha afecció dels òrgans diana.

Document PDF anotat

Transcripció de l’àudio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *