Episodi 30: Destacats del SVA pediàtric

Imatge vintage en monocrom pastel generada pe IA. Mostra un nen d'uns 8-10 anys estirat en un llit connectat a diferents cables. A l'esquerra hi ha un home amb barba i fonendoscopi al coll, mentre a la dreta hi ha una dona amb un vestit d'època victoriana prenent notes
Respirador manual d'adult (o ambu) amb bossa reservori d'O2 a la part superior. Respirador manual neonatal a la part inferior, amb mesurador de pressió i coarrugat per a reservori d'oxigen. Ambdós dispositius amb vàlvula de PEEP al port espiratori
Respiradors manuals, adult a la part superior i neonatal a l’inferior

En Xavi ha fet fa poc el curs de Suport Vital Avançat Pediàtric (SVAP) i en aquest episodi ens en destaca allò que li ha semblat més interessant, des del Triangle d’Avaluació Pediàtrica fins a la reanimació cardiopulmonar passant per un munt de patologies. A l’entrada del seu blog hi trobareu tota la informació i referències.

Menys és més

Sobre de paracetamol 1g en solució aquosa al costat d'una xeringa intramuscular marcada amb un senyal de prohibició

Per aquesta secció del Menys és Més parlem d’una recomanació de l’Essencial que ens planteja no fer servir analgèsia parenteral com a primera opció. Aquesta via d’administració no és pas millor que la via oral, especialment de solucions aquoses, i exposa als pacients als riscos derivats de la via parenteral. Aquesta recomanació també és una de les 15 recomanacions de No Hacer de la SEMFYC

UrgemMot

Aquest mes us presentem uns quants mots referents a proves complementàries:

Aparell de tomografia computada modern encara per estrenar, amb la llitera embolicada en plàstic.
Aparell de TC modern
Elèctrode adhesiu per monitoratge electrocardiogràfic
Elèctrode d’ECG

I també fem referència als elèctrodes, que en català és una paraula esdrúixola.

Recomanacions

Captura de pàgina d'entrada de l'aplicació webapp UPedCalc. Sota el títol hi ha una barra de desplaçament on pots triar pes o edat. Hi ha un quadre sota on anotar el número i finalment un botó d'acceptar

UPedCalc[CA]

Magnífica web-app, creada pel servei de pediatria de l’hospital de Reus. Permet, a partir del pes o edat del nen, consultar dosi de medicació en mg i ml, preparació, presentacions…

Icona del lloc web Paediatric Emergencies

Paediatric Emergencies[EN]

Lloc web d’emergències mèdiques en pediatria. Hi trobareu també els vídeos de les diferents xerrades que fan en una conferència anual en línia, oberta i accessible per a tothom.

Crèdits

Transcripció de l’àudio.

Tall d’àudio inicial i final: Sardana Coti x Coti

Programari: android, auphonic, debian, zencastr, audacity i ardour

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *